Spelregels baangebruik

Onze spelregels voor het bespelen van de tennisbanen van TV Spaarndam

(voor het afhangreglement om een baan te reserveren, klik HIER)


Gravelbanen

Gravelbanen zijn een feest om op te spelen, maar ook kwetsbaar en onderhoudsintensief. Iedereen kan er aan bijdragen om de gravelbanen tot ver in het seizoen goed te kunnen blijven bespelen.
Daarom vragen wij je aan het volgende mee te werken:


Gebruik algemeen

  • De banen mogen alleen worden bespeeld met tennisschoenen geschikt voor gravel. Dat wil zeggen met een licht profiel (zie hieronder bij "extra info schoeisel"). Daarmee kun je én glijden én grip houden. Ook voorkom je dat de baan ‘kapot’ wordt gelopen.
  • Voordat je de baan verlaat graag de baan slepen, vanaf de waterafvoergoot in de lengterichting van de baan naar de andere kant (zie tekening hieronder). En natuurlijk sleepnet terugbrengen.
    LET OP: DE SLEEPROUTE IS ANDERS DAN ONZE OUDE GRAVELBANEN
  • Regelmatig zijn er onderhoudswerkzaamheden noodzakelijk of moet de baan beregend worden. In dat geval verzoeken we je de baan te slepen en (tijdelijk) te verlaten.

Gebruik bij regelval

  • Als het gaat regenen of miezeren en de gravelbaan begint glimmende plekken te geven dan is het belangrijk om meteen te stoppen (wel slepen).
  • Liggen er na regenval plassen op de baan dan is het echt niet gewenst er met het net doorheen te slepen. Dit zorgt er namelijk voor dat de baan dichtslibt. Dus wacht met spelen tot de baan vanzelf weer goed droog is.

Bij vorst

  • Tot aan de nachtvorst kan er op gravel worden gespeeld.
  • Als er opdooi is worden het papperige banen. Er mag dan beslist niet op de banen worden gespeeld.


Extra info schoeisel

Wanneer je gaat tennissen op onze gravelbanen, is het verplicht gravelschoenen te dragen. Gravelschoenen hebben een fijn profiel!!! (zie rode schoen hieronder als voorbeeld)

Schoenen met grof profiel zijn niet toegestaan (zie hieronder voorbeelden nr. 1, 2, 3 en 4).


Voorbeeld gravelschoen (TOEGESTAAN):

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorbeeld van schoenen met grof profiel en/of noppen (NIET TOEGESTAAN):