Jeugd

WORLD TOUR ORANJE 2

Vanaf het voorjaar 2014 doet TV Spaarndam mee met de World Tour Tenniskids. Meer informatie over deze competitievorm is te vinden op www.tenniskids.nl

Algemene Informatie World Tour 

Waar en hoe laat elk team moet spelen is te vinden op   http://tenniskids.toernooi.nl/

(klik vervolgens op World Tour voorjaar 2018, klik op clubs, zoek T.V. Spaarndam, klik op teams, klik op je eigen team en juiste periode, klik op tabblad kalender, klik op de gewenste speeldatum om de locatie van jouw team voor die dag te zien en hoe laat je aanwezig moet zijn). 

Aangezien er tussen verenigingen nog wel eens geruild wordt of een aanvangstijd wijzigt, is besloten het speelschema hier niet te plaatsen. De kans is dan te groot dat de informatie niet meer up to date is. Het is raadzaam om altijd even een dag van te voren bovenstaande site te raadplegen om te kijken waar (en hoe laat) je moet spelen. 

Bij verhindering graag even bericht aan de captain (c), zodat hij/zij het juiste aantal spelers bij bij de hostvereniging kan doorgeven. Met name voor de oranje teams is dit van belang! Bij verhindering is het niet nodig een invaller te regelen. Aan iedereen het verzoek om ong. 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

 

Beknopte informatie World Tour ROOD

Een ploeg bestaat uit minimaal 1 en maximaal 12 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Er wordt met rode ballen gespeeld. Aanvang speeldag is (in principe) 9.00 uur. Totale speelduur van de dag is ca. 1,5 tot max. 2 uur. Er worden alleen enkels gespeeld. Rood speelt korte partijtjes om wie het eerst 7 punten heeft gehaald (dus 7-6 is einde partij). Er worden geen games geteld. Serveren gaat om de beurt (mag bovenhands en onderhands, als de bal maar niet eerst stuit). Indien eerste service fout gaat, mag er een tweede service geslagen worden. Er worden geen standen bijgehouden; wel vindt er een deelnameregistratie plaats.

Bij de service geldt de enkelspelzijlijn als servicelijn; in de rally geldt de dubbelspelzijlijn als achterlijn.

 

Beknopte informatie World Tour ORANJE

Een ploeg bestaat uit minimaal 2 en maximaal 8 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Er wordt met oranje ballen gespeeld. Aanvang speeldag is (in principe) 9.00 uur. Totale speelduur van de dag is ca. 2,5 tot max. 3 uur. Er worden enkels en dubbels gespeeld. De dubbelpartner is zoveel mogelijk van de eigen vereniging. Oranje speelt partijen om 2 gewonnen tiebreaks, waarbij iedere tiebreak gaat om 7 punten (met een verschil van 2). Er mag bovenhands en onderhands geserveerd worden (als de bal maar niet eerst stuit). Indien een eerste service fout gaat, mag er een tweede service geslagen worden. Partijresultaten worden bijgehouden (winnaar/verliezer). Iedere speeldag wordt een ploeg binnen de poule dagwinnaar.

 

Oranje speelt op 3/4 baan; de achterlijn ligt halverwege de servicelijn en de baseline.