Corona update: 1,5m regel vervalt, coronatoegangsbewijs verplicht

24 september 2021


Goed nieuws!
Vanaf zaterdag 25 september 2021 vervalt officieel de 1,5 meterregel; overigens is het advies nog altijd om netjes afstand te bewaren en elkaar de ruimte te geven.
Er gelden nog enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken, met name ten aanzien van de horeca op sportlocaties. Dit betekent dat alle leden en bezoekers van TV Spaarndam van 13 jaar en ouder gevraagd kan worden naar het coronabewijs in de Corona Check App. Het bewijs wordt met behulp van een coronascanner gecheckt.

We verzoeken onze leden en bezoekers vriendelijk om zonder probleem mee te werken en je coronabewijs te tonen als hiernaar gevraagd wordt. Wanneer je dit niet kunt tonen betekent dit echter wel dat je binnen niet van het clubhuis/horeca gebruik kunt maken, m.u.v. kleedkamers en toiletten.


Wat betekent dit voor de horeca op TV Spaarndam en in ons clubhuis? 

  • Voor het gebruik van horeca BINNEN, zowel staand als zittend, moet je het coronabewijs in je Corona Check App kunnen laten zien als je 13 jaar of ouder bent. De check hoeft niet gelijk bij de ingang gedaan te worden, maar mag ook gedaan worden als je plaatsneemt. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd (vanaf die leeftijd mag gevraagd worden naar het ID). 
  • Voor BUITEN eten en een drankje drinken op het terras is het bewijs dus niet nodig. Probeer dan ook zoveel mogelijk buiten plaats te nemen. De open tent op het terras biedt veel plaats én een gezellig sfeertje! 
  • Bestel je alleen een drankje of iets anders aan de bar, dan is het tonen van het coronabewijs ook niet nodig. 
  • Maak voor toegang tot kleedkamers en toiletten zoveel mogelijk gebruik de linker-ingang. Zo lopen we elkaar niet in de weg! Bij doorloop naar deze faciliteiten is het aantonen van het coronabewijs niet nodig. 
  • Tijdens de KNLTB-competitie kan aanvoerders worden verzocht om van bezoekende teams de coronabewijzen te checken.

Zie ook:
https://www.tvspaarndam.nl/Coronatijd en/of
https://corona.knltb.nl/nieuws/2021/09/corona-update-horeca-en-coronatoegangsbewijs/


Wij vertrouwen op ieders medewerking.


Met sportieve groet,

Bestuur TV Spaarndam

 

Nieuwscategorieën